Onze geschiedenis

Een stukje Nederland op de mooiste plekken van Duitsland.

Geachte gasten,

Van oorsprong is Eurostrand een Nederlands bedrijf dat in Brabant / Valkenswaard een groot bungalowpark bouwde en exploiteerde. Compleet met overdekt zwembad, restaurant en bowlingbanen.

Na de verkoop ervan werd de koers verlegd naar Duitsland, waar in 1973 Eurostrand Fintel werd opgericht door mijn ouders, Adele en Henny ter Huurne. Twintig jaar later verkochten mijn ouders de aandelen aan mij en mijn broer Ben ter Huurne. Nog in hetzelfde jaar verhoogden we de capaciteit van 350 bedden naar 700, zodat uit het voormalige vakantiepark het huidige Eurostrand Resort Lüneburger Heide ontstond.

In 1996 bouwden we de Eurotropic-Halle, een eventhal, die plaats biedt aan 700 personen. Maar daarmee was het nog niet gedaan want de vraag werd zo groot, dat we in 1997 besloten een tweede resort te bouwen: Eurostrand Resort Moseltal in Leiwen. Dit werd geopend in 1998.

Acht jaar later werd besloten nogmaals flink in de resorts te investeren om ze beide op een vier-sterrenniveau te brengen.

Bij Eurostrand werken inmiddels 400 medewerkers die bij volle bezetting voor 1.400 gasten zorgen. En dat doen ze met veel energie en liefde – veel van onze gasten komen regelmatig terug en sommige mochten we al meer dan 20 keer verwelkomen. Wordt het voor u de eerste keer, dan zullen we er alles aan doen om u een onvergetelijke tijd te bezorgen!

Hartelijke groet,

André ter Huurne
Voorzitter van Raad van Bestuur